dilluns, 13 d’octubre del 2008

Muerte en Breslau, de Marek Krajewski

Mrek Krajewski. Muerte en Breslau. Madrid: Alamut, 2008

Els amants de la novel.la negra i de detectius, esteu de enhorabona. Us presentem un nou autor d'aquest gènere i que entra amb força al nostre panorama literari.
El protagonista del llibre és Eberhard Mock, cap de la policia criminal de la ciutat de Breslau, a la Prusia oriental. Home corrupte, amb pocs escrúpols i que no dubta en utilitzar informació compromesa sobre diverses personalitats locals pel seu benefici, no té en consideració a ningú per resoldre els seus casos. Però els nazis arriben al poder i deurà acceptar un membre de les SS alemanyes com company si vol continuar sent cap de la policia, a més d'oblidar el cas del cruent assassinat de la filla d'un poderós noble. Al mateix temps, arriba un detectiu alemany per resoldre eixe mateix cas i el posarà en una delicada posició de cara als nazis.

Encara que l'argument es un clàssic de la novel.la negra, la presència del detectiu Mock, un detectiu que resol els seus casos utilitzant la lógica però, al mateix temps, amb una personalitat tan peculiar, el fa una lectura molt recomanable que no hi ha que perdre's.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...