dimarts, 27 de gener del 2009

Pasqual Maragall, el hombre y el político, per Esther Tusquets i Mercedes Vilanova

Esther Tusquets; Mercedes Vilanova. Pasqual Maragall. El hombre y el político. Ediciones B

Veu la llum la biografia autoritzada del polític català Pasqual Maragall. I diem autoritzada perquè la família ha obligat a l'editorial a desfer-se dels primers exemplars editats perquè no volien que aparegueren unes vint pàgines sobre el pare de Pasqual Maragall, no donaba bona imatge. No ha servit de molt perquè el contingut de les pàgines expurgades ja estàn a l'avast de tothom en Internet i publicades pels principals periòdics. De tota manera, ha servit com una bona publicitat, és allò que té la polèmica.

El llibre tracta la seua faceta familiar, la seua trajectòria política i aquells esdeveniments importants que el van marcar, així com fotografíes donades per la família que il·lustren la seua vida.
Aquestes biografíes ens donen una perspectiva més personal, més pròxima, d'homes i dones que estem acostumats a veure'ls a la tele, en el seu quefer polític, però sorprén després la seua transformació com a marits i pares.
No fa molt de temps, Pasqual Maragall va fer un comunicat on deia que tenia la malaltia d'Alzaheimer. Tal volta, tant ell com la seua família, han vist en aquest biografia la memòria que mes tard o més d'hora, Pasqual Maragall perdrà.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...