dimecres, 3 de juny del 2009

Hipatia, la filósofa d'Alejandria

Clelia Martínez Maza. Hipatía. Ed. Esfera de los Libros

La profesora Clelia Martínez, autora d'aquesta llibre, ha investigat la figura de Hipatia, una dona filósofa, matemàtica i astrònoma, membre i líder de l'escola neoplatònica, qui va viure en la ciutat d'Alejandria al segle V d.C. Filla del filòsof Theon, estava considerada una dona savia que instruia a discípuls de veníen de tot el món conegut per escoltar les seues ensenyançes.
Hipatia d'Alejandria va morir assassinada per un grup de fanàtics religiosos cristians en un període convulse per les lluites de poder i la caiguda del paganisme front el cristianisme.
Alhora que una biografia interessant d'una dona excepcional, és també un viatge a la ciutat d'Alejandria de l'època de Hipatia, per conèixer la vida de la gent que hi vivia, la seua història, que inclou la famosa biblioteca d'Alejandria, i l'ambient polític i religiós. Sense oblidar la filosofia, tant important a l'antigüitat, dominada sempre per figures masculines, fins que coneixem a Hipatia.
Ara Hipatia està de plena actualitat gràcies a Amenábar, qui aquest díes presenta al Festival de Cannes la seua última producció, "Ágora", una pel·lícula basada en la vida d'aquesta gran filosofa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...