dimecres, 17 de juny del 2009

Una mañana de mayo, d'Anne Holt

Anne Holt. Una mañana de mayo. Ed. Roca

Açí tenim un altre magnífic exemple de la qualitat de la narrativa nòrdica. Junt a Mankell o Larsson, Anne Holt és un descobriment afortunat per als lectors de la novel·la negra i policiaca.
Durant un viatge oficial a Noruega, la presidenta dels Estats Units es segrestada. El FBI i la policia noruega treballaràn juntes per investigar el cas. Donat que es tracta d'un personatge amb molt de pes a l'esfera política mundial, salten les alarmes i les especul·lacions. Estarà rel·lacionat amb el terrorisme islàmic? Serà una qüestió personal? Com afectarà el sucés a la política internacional?
Comença aleshores una investigació a contrarrellontge protagonitzada per la parella d'investigadors Inger Johanne Vik, del FBI, i Yngvar Stubo, de la policia noruega.
Inger i Yvgner són parella sentimental i treballaràn junts en el mateix cas. Ella està divorciada i té una filla de sis anys amb una malaltia al cor i problemes psícológics. Yvgner va perdre a la seua dona i la filla en un accident, i té un net de tres anys. Ells, que no són al seu millor moment sentimental, no els sentarà molt bé quan aparega el tercer en discordia, un policia, antiga parella sentimental de Inger.
Una trama ben escrita (Anna Holt fou policia i ministra de Justícia al seu país), ràpida, que va al gra, i uns personatges interessants, la descripcions de la vida dels quals també ens permet fer una mirada als costums dels país, és tot allò que necessitem per disfrutar de la seua lectura. Segur que després en busqueu més llibres d'ella.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...