dimecres, 23 de setembre del 2009

Los niños de Viena, de Robert Neumann

Robert Neumann. Los niños de Viena. Ed. Siruela

L'editorial Siruela ha recuperat aquesta història de l'escriptor austríac Robert Neumann (1897-1975), un escriptor de gran èxit a la seua època.

Aquesta novel·la seua és el relat de la vida al carrer d'un grup de xiquets orfes després de la Segona Guerra Mundial, que subsisteixen com poden, robant, exercint la prostitució i sense escrúpols a l'hora de aconseguir tot allò que volen. A la seua vida (o mala vida), sumem les esgarrifoses experiències amb els nazis i els camps de concentració. Coneixem a Yid, un xiquet jueu de tretze anys que va estar internat en un camp de concentració, Goy que es dedica sobre tot a robar, Eve, prostituta amb quinze anys i Ate, que va denunciar als seus pares als nazis. Ells ens contaràn com era la seua vida abans, els seus sentiments i pensaments i com s'ho fan per sobreviure.

Allò més trist es que està basat en la realitat, que sempre supera la ficció, dels xiquets abandonats a la seua sort, sin familia ni ningú que es féra responsable, després de la gran guerra.

No és una lectura massa agradable doncs està contat sense sentimentalisme, amb una veu dura, tal volta per fer reaccionar el lector. Ho aconsegueix.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...