dimecres, 24 de març del 2010

Cinema y literatura: La isla del tesoro


L'illa del tresor de Robert Louis Stevenson, és una de les millors novel·les d'aventures sobre pirates. Va ser a partir d'aquest llibre que els pirates es van identificar amb la pata de palo, cantant allò que "ron, ron mi botella de ron", sense faltar el lloro en el muscle del capità. Una figura que inclús reconeixem en versions modernes com Los piratas del Caribe.
Publicada en format llibre l'any 1883, de L'illa del tresor s'han fet moltes adaptacions al cinema des de la seua aparició:
- 1920, dirigida per Maurice Tourneur.
- 1934, dirigida per Victor Fleming.
- 1950, del director Byron Haskin, una de les millors adaptacions, feta pel realitzador de la pel·lícula La Guerra de los Mundos.
- 1972, del director John Hough.
- 1990, dirigida per Fraser C. Heston, el fill de Charlton Heston, qui interpretaba al pirata Long John Silver i amb la participació del actor Christopher Lee.
- 1999, Los Teleñecos en la isla del tesoro, una versió d'aquests ninots per a xiquets.
- 2002, adaptació feta de La isla del tesoro per Disney amb el títol El planeta del tesoro.
Actualment, està gestant-se una nova adaptació més moderna, a l'estil de l'última versió de Sherlock Holmes, que tant bons resultats ha tingut entre el públic.

La història està contada per un xiquet, Jim Hawkins, que per diverses circumstàncies es fa amb un mapa del tresor, darrere del qual van uns pirates. El xiquet convencerà a un doctor i un aristòcrata per embarcar-se i anar en la seua búsqueda. Però el vaixell està tripulat per una banda de pirates comandats pel pirata més sanguinari de tots, Long John Silver, que tractarà de fer-se amb el tresor. Molta intriga i aventures que promet (i compleix les espectatives) una lectura molt entretinguda i atraient per a tota mena de lectors.

Un clàssic que val la pena recuperar, amb la possibilitat de llegir-la on-line a la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...