dimecres, 10 de març del 2010

La escritura secreta, de Sebastian Barry

Sebastian Barry. La escritura secreta. Ed. La otra orilla

Roseanne MacNulty fa més de cinquanta anys que viu recluida en un psiquiàtric a Irlanda. La construcció d'un nou edifici amb insuficients llits per tots els pacients fa obligatòria la reinserció en la societat d'alguns d'ells. El doctor Grene serà l'encarregat de revisar l'historial dels pacients, entre ells el de Roseanne MacNulty. Pròxima a complir els cents anys, el doctor no descobreix als informes el perquè de la seva internació. Per això la interroga, encara que la dona es tancarà en banda. Però sols a ell, perquè al lector li revel·la la seua vida, la de una dona guapa i feliç marcada per la misoginia i els despreci per les dones a l'Irlanda dels anys 30.

Per altra banda coneixem els pensaments del doctor Green a través del seu diari, on escriu sobre la recent mort de la seua dona i sobre Roseanne, que l'atrau pel seu misteri. També ell farà partícipe al lector del descobriment de l'informe real que va portar a Rosseane al centre psiquiàtric.

Una lectura molt personal que ens parla de realitats quotidianes i persones que la viuen i que té el poder d'atraure al lector fins a les últimes pàgines, atrets pels secrets que es descobriràn.
Un llibre ben escrit que va ser mereixedor del premi Costa Novel of the Year Award 2008, un reconeixement com un dels millors llibres publicats al Regne Unit i Irlanda, i finalista del Man Booker Prize.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...