dimecres, 24 de març del 2010

Martín y la pirata Candela

Nuria Varela / Antonia Santolaya. Martín y la pirata Candela. Ed. Hotelpapel


Una de les coses bones que té la lectura és que desperta la imaginació. La ment és una bona creadora de contes si li donem els ingredients adecuats. I com que la mamà de Martín li contava totes les nits un conte abans d'anar a dormir, el xiquet quan ja havia apagat la llum, la seua imaginació el portava a viure un munt d'aventures amb personatges fantàstics.

Aquelles que més li agradaven eren les que compartia amb la pirata Candela. A bord del seu vaixell Cosquillas vivíen les aventures més divertides, i els somnis de Martí li invitaven a dormir doncs sabia que s'ho passaria d'allò més bé amb la seua amiga.


Aquest conte té moltes coses per destacar-lo. Ja és original el plantejament, el que siga una pirata, en femení, l'amigueta del xiquet (qui diu que un pirata no pot ser dona?), i pel mateix personatge de pirata, que agrada molt als xiquets, doncs on hi ha un pirata hi ha segur diversió. Les acolorides il·lustracións acompanyen molt bé el text i el seu estil s'apropa al xicotet lector, doncs està recomanat a partir dels quatre anys. I per últim, l'edició bilingüe castellà-anglés, que permet llegir el conte en l'idioma de Shakespeare, fomentant el seu aprenentatge de forma lúdica a través de la lectura.

Si us ha agradat la nostra proposta, us invitem a visitar la web de l'editorial i consultar altres títols amb el mateix format.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...