dimecres, 17 de març del 2010

Venganza en Sevilla, de Matilde Asensi

Matilde Asensi. Venganza en Sevilla. Ed. Planeta


El protagonista de Venganza en Sevilla és el pirata Martín Ojo de plata, personalitat secreta de Catalina Solís, una dona trobada per uns pirates després que naufragara el vaixell on viatjava a Amèrica per casar-se. Com no volia morir (o alguna cosa pitjor), es va disfressar d'home i es va unir als pirates, encara que el capità se n'adonà i l'adoptà com el seu fill per protegir-la.

Tot això i més conta el primer llibre de la trilogia dedicada a Martín Ojo de Plata, Tierra firme. Al final d'ell Catalina promet venjar la mort del seu pare adoptiu a mans de la família dels Curvo, els quals han tornat a Espanya després d'estafar i robar a Amèrica. I així els segueix fins a la ciutat de Sevilla, on Catalina apareix amb la seua propia identitat, on anirà perfilant un plà amb l'ajuda d'alguns dels pirates que l'acompanyen.

Molt ben documentada, la novel·la ens permet passetjar per la societat de l'època de la ciutat espanyola. Tal volta trobem a faltar un poc més d'acció, però en conjunt és una lectura molt entretinguda.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...