dimecres, 28 d’abril del 2010

Cinema i literatura: La joven de la perla

Aprofitant que hem comentat l'últim llibre que ha tret d'escriptora Tracy Chevalier, tractarem l'adaptació cinematogràfica d'un dels seus llibres més coneguts, La joven de la perla. Una xicoteta producció però que va tindré ressó gràcies a les excelents interpretacions de una desconeguda, encara, Scarlett Johansson i l'actor anglés Colin Firth al paper del pintor Johanner Vermeer. Sense oblidar el repartiment de secundaris que arrodoneixen una pel·lícula per disfrutar en tots els aspectes, interpretatius i de producció. S'estrenà el 2003 dirigida per Peter Webber.

La jove Griet es serventa en casa del pintor Johannes Vermeer. Quan aquest es dona compte de l'interés de Griet per la pintura s'ofereix a iniciar-la en els seus misteris, agraït de trobar una persona amb qui compartir el seu art. El interés mutu es torna en amor secret, cap dels dos sap dels sentiments de l'altre, pero Veermer es conscient per impediments socials, que una rel·lació amorosa es impossible i aquest drama és present al personatge de Vermeer durant tota la pel·lícula. No respondrem aquest interrogant fins al final.

La rel·lació entre la jove i el pintor és estreta i permitida per la família, dona i sogra, per motius econòmics, doncs Griet inspira a Vermeer i volen augmentar la producció de quadres. El clímax de la pel·lícula arriba quan la sogra insta al pintor a pintar a la serventa a soles, origen del famós quadre La joven de la perla.


Res no se sap de la identitat de la jove del vertader quadre, i en aquest misteri es basà Tracy Chevalier per escriure el seu llibre, una historia al voltant del quadre i qui poguera ser la misteriosa jove. Allò que sí ens donem compte és del sorprenent paregut entre Scarlett Johansson i la jove del quadre, no trobeu?




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...