dimecres, 2 de juny del 2010

Cinema i literatura: Las normas de la casa de la sidra

La pel·lícula Las normas de la casa de la sidra, adaptació del la novel·la de l'escriptor John Irving,  transcorre a l'hospital St Cloud. Dirigit per un metge modèlic, el doctor Larch (interpretat per Michael Caine), a ella acudeixen parelles perquè els practique un avortament o abandonar fills que no volen. Homer Wells ( a qui dona vida l'actor Tobey Maguire) és un d'aquestos xiquets orfes. És l'ajudant del doctor Loach, el qual li ensenya tot allò que sap de medicina.
Però Homer no està d'acord amb les idees sobre l'avortament i desitja viatjar i conèixer altres indrets del món. Tindrà la seua oportunitat quan una parella que acudeix a l'hospital l'invita a treballar a la seua granja, coneguda com La casa de la sidra. Allí viurà una història d'amor amb una jove (interpretada per Chalize Theron) i aprendrà que hi ha més normes a la vida que aquelles que va aprendre amb el doctor Loach. Un film emotiu en la qual assitim a la evolució personal del jove Homer.

La pel·lícula estava dirigida per Lasse Hallström i fou estrenada el 1999. El segúent any guanyà dos Óscars, uno al millor guió adaptat i  altre per a Michael Caine com millor actor de repartiment.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...