dimecres, 9 de juny del 2010

Enxarx@ts: Colorín Colorado

Colorín Colorado és una molt bona iniciativa del gobern dels Estats Units, orientada a aquelles famílies americanes que en casa parlen un idioma diferent de l'anglés.  La pàgina dóna tot tipus de consells, informació i orientació a pares i educadors per facilitar als xiquets de famílies inmigrants aconseguir un bon nivell lector en anglés i alhora comprensió lectora. Això els permetrà assolir millor la etapa educativa i afavorir el desenvolupament en la resta d'àmbits socials.
Ens ha interessat sobre tot l'apartat de consells per a pares per fomentar l'hàbit lector, que anima als pares a involucrar-se en l'educació dels fills. Sense oblidar aspectes tant importants com l'accés a les biblioteques i l'ajuda que poden trobar-hi per la tria de lectures. Val la pena que li féu una ullada perquè aprofiten també al nostre context.
A més d'espanyol, podem traduïr la pàgina a rus, xinés, "navajo" i sis idiomes més perquè, encara que els hispanoparlants són majoria, també poden orientar a la resta de famílies inmigrants.


Il·lustració de Jessi Wilcox Smith.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...