dimecres, 10 de novembre del 2010

El verdugo de Dios, de Toti Martínez de Lezea

Toti Martínez de Lezea. El verdugo de Dios. Un inquisidor en el Camino de Santiago. Ed. Maeva

A principis del segle XIII, una xicoteta població francesa, Vertus, pateix el fanatisme contra els càtars d'un frare, Robert Lepetit, nombrat inquisidor pel Papa Gregorio IX. El mestre d'obres, Geoffroi Bisol, acompanyat de la seua filla Alix, abandonaràn el poble quan la seua dona siga cremada en la foguera després de ser acusada de pertànyer als càtars. Durant el seu viatge, aconsellat per altres viatgers, començarà una nova vida a Navarra.
Mentrestant, el frare Lepetit serà excomulgat per les seues atrocitats i fugirà seguint el Camí de Santiago, fins arribar a Pamplona on es dedicarà a predicar. La casualitat voldrà que es creue amb Geoffroi en aquesta ciutat i el posse en perill, doncs podria rebel·lar la seua rel·lació amb els càtars. En realitat, el frare va darrere d'una proba que podria destruir-lo.
Un llibre, la lectura del qual, permet recrear l'època històrica, on la religió té molt de protagonisme, però on també té cabuda l'amor, la passió i les intrigues, i farà disfrutar el lector.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...