dimecres, 22 de desembre del 2010

Especial ESO i Batxillerat (III)

Dolors Garcia i Cornellà. La por que no s'acaba mai. Ed. Alfaguara / Voramar

Joel seria un jove més que estudia a l'institut 3er. d'ESO si no fóra perquè pateix bullying per part d'una colla de companys de classe. Al principi ho calla sense adonar-se que la gent que l'envolta, com la seua família, pot ajudar-lo i cal confiar en algú allò que li està passant perquè no torne a passar.
Una problemàtica malhauradament d'actualitat, que l'autora coneix bé per la seua professió, psicòloga, i tracta de donar llum als joves lectors a través del seu llibre.








Carmen Fernández Villalba. Luzazul. Ed. La Galera

En el context d'un futur llunyà, la Galaxia està habitada per humans perfectes i idèntics en les seues capacitats. Els que no compleixen el cànon establert són enviats al Planeta Nové on són abandonats. Iris és una xiqueta perfecta quan es descobreix que té la capacitat de somiar, i per això serà catalogada com defectuosa i expulsada de la Galaxia. Abans d'anar-se'n els seus pares li rebel·laràn un secret referent al seu naixement i que guarda rel·lació amb els somnis. Té una misió i, amb ajuda d'un grup de joves pàries com ella, la durà a terme, no sense dificultats.
Una novel·la per als que els agrade la ciència ficció i viure una bona aventura que no et deixarà desenganxar-te de les seues pàgines.





Raquel Ricart Leal. El quadern d'Àngela. Ed. Tàndem

Àngela és una xiqueta de dotze anys adoptada, originaria de la Xina. Li encanten les paraules i buscar el seu significat al diccionari i en el seu aniversari els seus pares li regalen un quadern, una mena de diari. Àngela hi escriu  tot allò que li passa o li crida l'atenció del seu dia a dia, la rel·lació amb la seua família i en especial sobre sa mare i sobre la seua condició d'adoptada. Respecte al seu origen investigarà sobre el país, l'escriptura i ens contarà històries inventades de la Xina.

Un rel·lat que va ser guanyador del V Premi Vila de Paterna de Narrativa Infantil Vicente Ferrer Escrivà 2009.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...