dimecres, 29 de desembre del 2010

Especial llibres per adults

Umberto Eco. El cementerio de Praga. Ed. Lúmen

El cementerio de Praga és una novel·la històrica. Ens trobem en març de 1897 en París i coneixem al protagonista, el capitá Simonini, el qual es dedica amb cura a la seua professió: crear documents falsos per desprestigiar a qui siga en el món de la política europea,  sempre per encàrrec de personatges influents dels diferents païssos. Italia, Francia, Prusia e inclús Hitler han sigut clients seus. Servint a uns o altres es vorà inclós en intrigues i polèmiques de tots el bandols. 
Però per conèixer com arribà a ser el que és llegirem a través dels seus records com fou la seua vida, abarcant tot el segle XIX i presentant-nos la realitat de la manipulació de la mà de personatges molt coneguts que existiren veritablement o que encara estàn entre nosaltres.
Una obra polèmica on l'escriptor vol mostrant-nos que la realitat no és exactament allò que pensem i que moltes vegades és la realitat la que copia a la literatura.





Vasili Aksiónov. Una saga moscovita. Ed. Belacqua

Una saga moscovita és la història d'una família rusa, els Gradov: el pare un afamat cirurgià i metge, la dona consagrada a la casa i els fills, els dos fills majors ficats en política, i la filla xicoteta poetissa. Estem en 1925 i la novel·la abarca des de la mort de Lenin fins la de Stalin. Els Gradov es voràn inmersos en la Revolució i aquesta portarà importants conseqüències per a cadascún dels seus membres al mateix temps que Rúsia assolia una profunda transformació. A la nostra lectura acompanyarem als Gradov a un dels moments històrics més importants del segle XX i ens permetrà entendre com era la societat rusa en aquell temps.







Manuel Rivas. Todo es silencio. Ed. Alfaguara

Tres xiquets, Fins, Leda y Brinco, exploren la costa buscant objectes pel mar després d'un naufragi. Viuen a Brétema, un poble pesquer fictici de Galícia, controlat per un contrabandista de nom Mariscal. Des del contraband de tabac al narcotràfic, en aquest ambient corrupte on la gent del poble tracta de sobreviure a les penuries econòmiques,  crèixen els tres xiquets, cadascún dels quals prendrà un camí a la seua vida adulta influits per aquest personatge.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...