dimecres, 29 de desembre del 2010

Llibres per adults (IV)

Henning Mankell. Tea-Bag. Ed. Tusquets

La vida d'un famós poeta a Suècia, Jesper Humlin, és còmoda i anodina, només alterada per les discussions amb la seua parella o les presses dels seus editors. Un dia, en un recital de poesia, es troba amb tres dones inmigrants que li contaràn les seues penuries fins arribar a Suècia. S'interessarà sobre tot per la història de Tea-Bag, una jove africana qui li rel·lata com va eixir del seu poble a l'Àfrica, la seua arribada com il·legal a les costes espanyoles, i les dificultats fins arribar a Suècia. Un cru rel·lat que no deixarà indiferent el poeta i li remoura allò més endins de la seua ànima.
Una lectura per alterar conciències i assabentar-nos que hi ha altres realitats, no tan bones com aquelles que vivim al nostre estat del benestar.






John Le Carré. Un traidor como los nuestros. Ed. Plaza y Janés

La vida d'una parella, ell professor d'universitat i ella una advocada d'èxit, es vorà alterada amb l'amistat del propietari de l'hotel on passen les vacances. En realitat, com descobrirà ell mateix, es tracta d'un important membre de la màfia rusa que vol la seua col·laboració per aconseguir la seua inmunitat i la de la seua família a camvi de passar informació als serveis d'espionatge britànics. Ells accepten i, ajudats pels serveis d'espionatge del seu país, es voràn inmersos en una perillosa misió on sofriràn no pocs ensurts i proporcionaràn al lector una lectura molt entretinguda.








Mario Vargas Llosa. El sueño del celta. Ed. Alfaguara

La narració té com a protagonista a un diplomàtic britànic d'origen irlandés, Roger Casement (1864-1916), una de les poques veus que va denunciar les injustícies que ocurrien a l'estat de Congo, baix domini belga. Entre realitat i ficció, Vargas Llosa ha reconstruit i inventat part de la biografia de Casement lligada a la seua lluita contra l'abús de poder, l'explotació dels indígenes i els actes cruels a que estaven sotmesos a la colònia. Una lectura amena, amb caire de novel·la d'aventures, recent guanyadora del Premi Planeta 2010.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...