dimecres, 29 de desembre del 2010

Llibres per adults (V)

Marisa Abad. Música de fondo. Ed. Atlantis

Aquest mes passat es presentava a Cocentaina aquest títol de la nostra amiga i veïna de Cocentaina, Marisa Abad. Una novel·la històrica amb intrigues i misteris al voltant de la música clàssica.

Andrea Amati fou un famós luthier del segle XVI, els violins del qual foren precursors dels coneguts Stradivarius.
Amati crea dos violins perfectes i bessons que no vol vendre doncs considera que no es deuen separar. Quan per causa major es veu en la necessitat de desprendre's d'un d'ells serà a partir d'aquest moment quan els violins i els seus respectius amos donaràn peu a un viatge a través de diverses èpoques: la França de Carles IX i Nostradamus, Charles Stuart i la seua lluita pel regnat d'Anglaterra, la Italia de Niccolo Paganini i la seua rel·lació amb Franz Liszt fins arribat al nostre temps amb la Guerra Civil Espanyola i els camps d'extermini nazis de trasfons. Un viatge que finalitzarà amb sorpreses...


Crims.cat, collita de narradors del gènere negre en català. Ed. Alrevés

Aquest llibre ens presenta una antologia de rel·lats del gènere negre escrits en català. Ténen la gràcia de ser inèdits i ens permetran disfrutar de intrigues, detectius i crims, molts d'ells basats en la realitat. Us encantarà!












Antònia Carré-Pons. Jo també vull ser funcionari. Ed. Proa

A l'actualitat on les xifres de l'atur pujen tothom aspira a convertir-se en funcionari. Però la realitat és que no tenim un concepte massa bó d'aquests i tot el món pot contar de casos on el funcionari que ens ha atés no ha possat de la seua part o hem sentit a parlar de funcionaris que passen més temps fent-se cafés que a la feina.
Aquest llibre arreplega tot això. L'autora ens proposa una crítica àcida cap al cos de funcionari de qualsevol administració pública. A través de varios personatges, funcionaris tots ells, ens desgrana el dia a dia d'aquests amb tots els estereotips i allò que pensem que fan i de pitjors. Una sàtira contada amb molt d'humor per a riure's... o no. En tot cas, molt recomanable.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...