dimecres, 23 de març del 2011

Enxarx@ts: Vídeos i podcast a les televisions

Són ja moltes les webs de televisions i ràdios que incorporen vídeos i podscast dels seus programes perquè els usuaris puguen vore-los, inclús després de haver-se emitit. Una facilitat que els fa molt atractius per les seues posibilitats, en la majoria dels casos ja no cal portar una agenda de tot allò que ens interesse. És, a la fi, una nova manera de vore la tele, a qualsevol dispositiu, com l'Ipod o l'ordinador. Els podcast, a més, ens permet suscriu-re's als programes perquè ens arriben les actualitzacions del programa que tríem, per no perdre's cap capítol!
És el cas de de Radio Televisió Espanyola, una web de la ràdio i televisió pública espanyola. Així, veure o escoltar programes sobre llibres, literatura i lectura es ben fàcil. Si fem una busqueda amb la paraula "libros" en el buscador del portal, ens apareixen tots els programes dedicats a la literatura, amb la possibilitat de descarregar-nos els podscast d'un programa determinat de ràdio, com per exemple La vuelta al mundo en 80 libros o La estación azul, o veure els vídeos dels programes de televisió, com per exemple Pagina 2, del qual ja vam parlar al Ones.
També Televisió de Catalunya s'afegeix a aquesta tendència i ofereix vore els vídeos a la web o descarregar-se els podscast de molts dels seus programes. Ara que a la Comunitat Valenciana el nostre govern ha decidit que no podem vore aquesta cadena, encara ho podem fer a través de la xarxa. I allò mateix que díem ho apliquem a la Ràdio Nacional de Catalunya amb els seus audios a la carta.
Un exemple del programa Polonia, per riure's una miqueta, que sempre va bé:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...