dimecres, 1 de juny del 2011

La mosca. Assetjament a les aules, de Gemma Pasqual

Gemma Pasqual i Escrivà. La mosca. Assetjament a les aules.  Perifèric edicions

La Isona és una jove que acaba de perdre el seu millor amic Marc. Va ser testimoni directe de la seua mort, i ha canviat d'institut per a poder superar aquella mala experiència que la va traumatitzar per complet.

Al nou centre, la situació d'assetjament que va patir abans de canviar-se es repeteix, i la sensació de fòbia a les aules torna a imposar-se. El setge és cada vegada més insuportable i la Isona s'adona que els seus nous amics també sofreixen aquestes burles, vexacions i ultratges. A més, aquests són amics dels antics assetjadors de l'institut on va ser testimoni del suïcidi de Marc.

Però l'aparició de Joan, el cosí de Marc, suposa un canvi en el desenllaç d'aquesta situació insostenible. Aquest farà que la trama d'aquesta novel·la finalitze d'una manera inesperada i sorprenent.

És aquesta una història que indaga en un dels problemes més greus que afecten a la comunitat educativa, l'assetjament a les aules, i que ha estat tractat d'una manera excel·lent per Gemma Pasqual, guanyadora del Premi Benvingut Oliver 2007 de Literatura Juvenil.

Un llibre molt recomanable per a joves! Cal reflexionar i prendre postura contra aquesta lacra que, malauradament, invaeix els nostres col·legis i instituts. No a l'assetjament escolar!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...