dimecres, 19 d’octubre del 2011

La nit dels animals

Agustín Fernández Paz/Alberto Pieruz (Il·lustrador). La nit dels animals. Ed. Bromera (Col·lecció: El Micalet Galàctic)

Després de dos mesos d'assajos intensos, la mare de Raquel complirà el seu somni: ser actriu en una representació teatral. Com que aquesta és per a majors, el dia de l'estrena Raquel es quedarà a casa, amb la seua tia Sara, el ser més fantàstic que coneix. Però aquesta està malalta de la gola i no pot cuidar-la, i com que Raquel ja té vuit anys, els pares decideixen que es pot quedar a soles.
A Raquel li xifla la idea, així podrà fer, de veritat, el que vullga. Però arribat el moment, comença a avorrir-se, i farta de menjar llepolies i de veure la televisió, recorda que en un calaix té un quadern que la tia Sara li va portar de la Xina.
Així que agafa el quadern amb les fulles blanques i solitàries, i comença a dibuixar animalets, omplint-les així de color i imaginació. Un caragol, uns peixos, i fins i tot el lleó Simba!
I el que ella no es pot imaginar és que els animals que va dibuixant cobren vida!!! Això sí, desapareixen una vegada tancat el quadern.
Quan els pares tornen.... Mare meua quin desordre!!! Però hi ha hagut sort, els pares creuen que pot tornar-se a quedar sola... i ella ja està pensant què dibuixarà la pròxima vegada.
Un llibre super divertit i didàctic, on els temes principals del llibre com ara el desig de llibertat, la responsabilitat i el creixement personal es poden treballar des d'un punt de vista pedagògic molt interessant. A més, l'editorial ens ofereix un link amb suggeriments didàctics i metodològics per a pares i educadors.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...