dimecres, 19 d’octubre del 2011

Donde nadie te encuentre

Alicia Giménez Bartlett. Donde nadie te encuentre. Ed. Destino

La Pastora, Teresa, Teresot... o Fulgencio (si llegiu el llibre se n'adonareu...) és la protagonista... o el protagonista d'aquesta novel·la, amb la que Alicia Giménez Bartlett va aconseguir el Premi Nadal 2011. I es que La Pastora, va ser una persona una mica estranya, amb una malformació sexual de naixement que va ser "solucionada" inscrivint-la al Registre com a dona per part dels seus pares.
Va tindre una joventut difícil, sofrint burles i bromes. Un ser solitari que va encontrar en els Maquis la seua única família. Aquests, la van acollir sense fer preguntes, sense qüestionar el seu sexe, les seues idees.
I és en la postguerra on es desenvolupa aquesta novel·la, que com bé diu la seua autora, és una barreja de ficció i realitat, i on cobra vida la història de Teresa. A més, apareixen altres personatges, en aquest cas ficticis, com el psiquiatra de La Sorbona Lucien Nourissier, especialitzat en ments criminals, que viatja a la Barcelona de 1956 en busca de Teresa Pla Meseguer, o el periodista Carlos Infante, company de viatge d'aquest. Tots dos emprenen un viatge per les terres del Maestrazgo en busca de La Pastora.
És aquest llibre un bon reflex de l'Espanya que ens encontrem després de la Guerra Civil, i on ens descriu i conta d'una manera molt real les misèries d'aquesta guerra cruel, sangnant i per què no estúpida, que va enfrontar d'una manera terrible als espanyols.
Hi ha episodis que són durs de llegir, però vos el recomanem de debò, es força interessant, molt bo... vaja, un llibre per a llegir-lo i gaudir-lo.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...