dimecres, 9 de novembre del 2011

I fiori. Flowers. Fleurs

Luigi Veronesi. I fiori. Ed. Corraini Editore Mantova

Les llavors, la primavera, els colors, els camps, els perfums... Aquest llibre va de flors. I fiori és un llibre trilingüe, escrit en italià, anglès i francès. És un llibre en blanc i negre, amb unes petites pinzellades de color, perquè el color heu d'afegir-lo vosaltres.
Aquest llibre té dues parts clarament diferenciades. En la primera explica d'una manera general, senzilla i gràfica com neixen les flors, és a dir, des de que posem les llavors en un test de fang, fins que neix una preciosa flor de color que alegra terrasses, jardins i camps.
La segona part consisteix en un recull de flors tractades d'una forma individual i personalitzada. Les margarides, les roses, les magnòlies, els clavells, les camèlies, són algunes d'elles.
I de cada flor, l'autor dedica dues pàgines. En una ens ofereix una fotografia en blanc i negre de la flor junt a una breu però precisa explicació trilingüe d'aquesta, amb les seues característiques més importants i les tonalitats que podem trobar. En l'altra pàgina ens apareix una il·lustració de la mateixa flor per a que la treballeu vosaltres i li doneu color. Si ens fixem en el cantonet esquerre de dalt, l'autor ens dona una pista del color que heu d'utilitzar, i la resta, queda al vostre gust.
I fiori és un projecte que va començar Luigi Veronesi en 1945, encara que fins 2003 no va eixir a la llum. La revisió dels textos ha estat realitzada per Giampiero Rigosi.
Un llibre per aprendre botànica i desenvolupar les nostres arts creatives. Perfecte pels díes sense col·le i per a que puguem ajudar amb les tasques de manteniment del jardí de casa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...