dimecres, 2 de novembre del 2011

Vida de poeta

Robert Walser. Vida de poeta. Ed. Siruela

Vida de poeta recull els dos primers llibres de Robert Walser, que uneix els seus escrits, articles i relats publicats en revistes i periòdics entre els anys 1899 i 1916. Una antologia de relats escrits durant la seua joventut, històries modernistes, d'una ironia fina, gràcia senzilla, àgil imaginació i modestes pretensions.
Són 25 relats breus una natura literària pròpia i inimitable, una prosa subtil i un verb fàcil que fa que la seua lectura sigui d'allò més interessant.
Els relats són molt variats. Hi han de joves que volen ser artistes, de poetes que passegen i observen el món, de pintors, de rodamons, de contes clàssics. També hi ha relats d'allò més absurdes, amb estranys soliloquis o amb xicotetes al·legoríes.
La figura del artista, del poeta, del actor, apareix oposada al mon burgès, vestit quasi sempre d'una manera estrafolària i amb pocs diners a la butxaca.
Sense caure en una descripció farragosa, utilitza la seua magnífica forma de contar les coses per a pintar amb exactitud el paisatge, els estats d'ànim, les sensacions, l'emoció, els color, les formes, els olor i ho trasllada tot d'una manera molt rigorosa.
Vida de poeta és en definitiva una excel·lent mostra de la seua obra narrativa breu, una lectura original, divertida, diferent i que serveix per a reafirmar a Robert Walser com un dels grans escriptor en llengua alemanya del segle XX.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...