dimecres, 25 de gener del 2012

Cinema i literatura: Pa negre

Ambientada en la postguerra espanyola, Pa negre (2010), pel·lícula dirigida per Agustí Villaronga, ens presenta a l'Andreu, un xiquet català la família del qual pertany al band republicà. Viu en casa d'uns parents mentre son pare està empressonat per roig i sa mare té que treballar en una fàbrica. 
Al bosc prop de la masia on viu, Andreu farà la descoberta de dos cadàvers i el seu pare serà el principal sospitós. Aleshores, Andreu farà el possible per esbrinar qui és el vertader culpable. El xiquet serà  concient d'allò que significa en eixa època ser d'una o altra ideologia política i les consequències que pot portar la defensa de les idees pròpies. 
La pel·lícula està basada en un llibre de l'escriptor de literatura juvenil Emili Teixidor, amb el mateix títol i editat per Edicions 62.
La pel·lícula té una gran qualitat i ha sabut retratat molt bé l'època en que es desenvolupa, a més de la bona posada en escena. Això li va fer guanyar 9 Premis Goya, 14 Premis Gaudí i, sobre tot, una bona acollita pel públic als cinemes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...