dimecres, 1 de febrer del 2012

Cinema i literatura: El americano impasible


Basada en una novel·la de l'escriptor Graham Green (1904-1991) amb el mateix títol, la pel·lícula El americano impasible es va estrenar l'any 2002 amb Brendan Fraser i Sir Michael Caine als papers principals, i dirigida per Phillip Noyce.

L'argument ens transllada a Vietnam on un jove nord-americà, Alden Pyle (Brendan Fraser) treballa com voluntari a Saigón per ajudar al poble vietnamita que lluita contra l'ocupació francesa. Durant la seua estada, coneix un periodista del London Times, Thomas Fowler (Sir Michael Caine), qui li ajudarà a conèixer millor la societat vietanita i així desenvolupar millor la seua tarea. El periodista li presentarà a la seua amant amb qui planea casar-se quan obtinga el divorci de la seua dona anglesa. Ella és una bonica i misteriosa jove vietnamita, de la qual el jove es sentirà atret. Amb ella Pyle iniciarà també una rel·lació amorosa, la qual cosa convertirà la seua amistat amb el periodista en una lluita per fer-se amb la jove, la qual finalment trairà al periodista. Aquesta pugna personal encara serà més difícil en el convulse Saigón como rerefons d'aquesta història de pasions i traició.

1 comentari:

La Butaca de Llegir ha dit...

Una bona obra en qualsevol cas per entendre el rerefons del procés de descolonització de l'Indoxina francesa, el paper dels americans en aquestos moments, el paper de la premsa i els periodistes davant certs fets (que no cal desvetllar per no fastidiar als qui no coneguen l'obra...)... més enllà de l'amor i la seducció de la jove hi ha tot un món!

labutacadellegir.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...