dimecres, 8 de febrer del 2012

La mujer de las nueve lunas

Carmen Torres Ripa. La mujer de las nueve lunas. Ed. Plaza & Janés
 
Les primeres pàgines d'aquesta novel·la ens traslladen a l'Edat Mitjana. En una època d'oscuritat per a les dones, considerades pecadores i inferiors als homes, una veu s'alça i defensa la posició de la dona dins de la institució de l'Esglèsia Catòlica. Es tracta de l'abadesa alemanya Hildegard de Bingen, personatge real que fou una dona culta i de família noble, qui posseeix la capacitat de tindre visions i practica arts com la medicina natural. És convertirà en una gran defensorà de la condició de la dona i li augurarà un paper destacat dins de l'Església. Es coneguda també per ser la primera en fundar un monasteri exclusiu per a dones on podíen viure lliurement, no sols dedicades a la oració.
Després d'una introducció sobre Hildegard, fem un salt al temps i estem a l'actualitat. El sacerdot Samuel Beyhe busca uns còdex de l'abadesa Hildegard, escrites en una llengua inventada per ella, on pareix que està escrit el futur de l'esglèsia i misteris rel·lacionats, fruit de les visions de la religiosa, la qual cosa explicaria l'interés sobtat per aquests escrits del Vaticà. El sacerdot Samuel durant la recerca, haurà d'evitar a poders ocults que no volen que el seu contingut ixca a la llum.
Una lectura a l'estil del Codi da Vinci, amb misteri, intringa i molt bé documentada, que ens permetra descobrir a Hildegard de Bingen, una avançada al seu temps.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...