dimecres, 14 de març del 2012

Hermana

Rosamund Lupton. Hermana. Ed. Principal de los Libros

Ens arriba des del Regne Unit una novel·la d'intriga diferent en el seu plantejament. Al primer capítol se'ns anticipa, en aparença cal dir, el desenllaç de la novel·la, encara que no ens desvetlla com passà. I això mateix serveix de punt de partida de la lectura.
Beatrice, la germana major, conta en primera persona a un advocat els esdeveniment de la seua investigació de la mort de Tess, la germana xicoteta. I entremig de la reconstrucció dels fets coneixem la vida d'ella mateixa, la rel·lació entre les germanes i la historia familiar.
En principi tot indica que la mort de Tess es un suïcidi però Beatrice, coneixent a la seua germana, està molt segura que ha sigut assassinada. Sense comptar amb el recolzament policial, comença una arriscada investigació que la durà a conèixer moments molt durs de la vida de Tess, a la qual no coneixia tant bé com pensava, i fer un descobriment. Tota la història de la mort l'afectarà personalment i també a la rel·lació amb sa mare, la protagonista secundaria però no menys important.
La lectura és molt emotiva, l'autora escriu tant bé que es fàcil per al lector possar-se en la pell de la protagonista i sentir allò que trasmet. Al mateix temps t'enganxa sense remei en una trama d'intrigues mèdiques que no deixes fins arribar al desenllaç, on ens pillarà per sorpresa... Altre de les coses bones de la novel·la és aquesta, penses que sabent des del principi quin és el resultat ja està tot dit. Doncs no. Ha resultat una lectura fantàstica!

Hermana ha sigut tot un èxit al Regne Unit, d'on és l'autora, al Estats Units i ara també a Europa. I s'ha traduït a vint-i-cinc idiomes. Ara ja sabem per què i s'unim al club de seguidors de Lupton.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...