dilluns, 11 de juny del 2012

Cinema i literatura: Lawrence de Arabia


Recordar la figura de Lawrence de Arabia es recordar a l'actor que li va donar vida, Peter O'Toole, i la pel·lícula dirigida per David Lean. A O'Toole li van acompanyar un bon repartiment d'actor coneguts de l'època com Omar Sharif, Anthony Quinn, Alec Guinness i José Ferrer. La cinta es va estrenar el 1962 amb gran èxit que li va valdre guanyar 7 Premis Óscar al millor director, la millor escenografia, la millor fotografia, la millor pel·lícula, el millor muntatge i la millor banda sonora. Espanya va tindre el seu protagonisme en la pel·lícula doncs moltes de les escenes van ser rodades a Almería.

La pel·lícula està basada en la biografía del mateix Lawrence de Arabia, oficial britànic  qui en el llibre Los Siete Pilares de la Sabiduría narra la seua experiència al desert durant la Primera Guerra Mundial, quan Anglaterra l'envía per ajudar al Príncep àrab Faysal, al·liat dels anglesos, en la seua lluita contra Turquia. L'implicació de Lawrence amb la causa serà tal que es convertirà en líder de les tribus del desert per combatir als turcs.

Si no l'heu vista, us invitem a una sessió de bon cinema i crispetes. Val la pena, no només per la magnífica interpretació del protagonista, com de la magnífica fotografia que sap com captar la bellesa dels escenaris al desert on es desarrolla l'acció. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...