dimecres, 20 de juny del 2012

La luz en casa de los demás

Chiara Gamberale. La luz en casa de los demás. Ed. Seix Barral

Maria és l'administradora de l'edifici del carrer Grotta Perfetta, a la ciutat de Roma, on també viu. És mare soltera d'una xiqueta de sis anys, el pare de la qual manté en secret. Això fins que mor i en una carta rebel·la que el pare és un dels homes que viu a l'edifici, a qui li deixa la custodia. Després d'una reunió de propietaris on el "culpable" no ix, com que li teníem molta estima a la mare, decideixen fer-se'n càrrec de la xiqueta entre tots. D'aquesta manera Mandorla, que així es diu la menuda, viurà fins als 17 anys en cadascún dels pisos de maneres diferents segons el tipus de familia, mentre investiga qui podria ser el seu pare biològic.

El llibre de seguida ens ha recordat a "La elegancia del erizo", doncs la protagonista també és una xiqueta especial i l'argument transcòrre en un edifici d'apartaments, on coneixem als diferents veïns.
Mandorla ens conta ella mateixa en passat,  quan ja es una adolescent i deu decidir sobre el seu futur, quina ha sigut la seua experiència amb cadascuna de les famílies possant de manifest la diversitat existent: parelles que es divorcien, gays, una familia tradicional i una parella de fet.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...