dilluns, 18 de juny del 2012

Las horas oscuras

Juan Francisco Ferrándiz. Las horas oscuras. Ed. Grijalbo

L'autor contestà presenta aquest dimecres 20 de juny, a la mateixa Biblioteca de Cocentaina, el seu nou llibre: Las horas oscuras. A partir d'una cançó celta, "Keening of the three Marys", Juan Francisco construeix una trama singular que ja es perfila com un bestseller per aquest estiu.

Ambientat en Irlanda a finals del segle X, arriba a l'illa des d'Hispania Brian de Liébana, el qual pertany al Espíritu de Casiodoro, grup dins de la ordre dels benedictins que ténen com misió salvar i conservar textos cristians i pagans, documents dels saber antic. Brian ve fugint també d'un grup de vampirs-demonis que volen destruir aquests mateixos documentos que preserva l'ordre de l'Espíritu. 
A l'illa el cristianisme era diferent al continental, doncs varen respectar les característiques celtes, les quals van integrar al seu model cristià. L'intenció de Brian és restaurar el monasteri de San Colombano, destruit pels vikingos anys enrere. Allí trobarà altres històries com la del senyor que mana a aquelles terres, la d'una jove, Dana, una druida que serà el nexe entre druides i cristians i el mateix abad del Monestir, qui va desaparèixer misteriosament durant l'atac viking.

A banda de l'atractiu del mateix argument, ben documentat hem de dir, allò que també destaca és el detallisme amb que JuanFran descriu els paisatges, la qual cosa permet al lector submergir-se en la novel·la de manera que pareix que estigues a la mateixa Irlanda.
Màgia, misteri, acció, fantasia, tot això trobareu en una lectura que us enganxarà des de la primera pàgina. A nosaltres ens ha encantat!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...