dimecres, 28 de novembre del 2012

Sèrie Cincuenta sombras de Grey






E.L. James. Cincuenta sombras de Grey / Cincuenta sombras más oscuras / Cincuenta sombras liberadas. Ed. Grijalbo

Segur que arribem ja tard a descobrir als nostres lectors una trilogia que porta ja temps en boca de totes i tots. Uns llibres que, aprofitant l'èxit de la sèrie de llibres juvenils Crepuscle, va augmentar el component eròtic i es van transformar per donar peu a un nou gènere literari batejat com porno per a mamàs. No obstant, les escenes són poques i repetitives i l'aspecte sexual va diluint-se front al component romántic. Però els hem trobat una lectura entretinguda.
 
L'argument dels tres llibres gira en torn a dos personatges principals i protagonistes d'una història d'amor i sexe: Anastasia Steel, una jove de vint-i-cinc anys, insegura i que comença la seua trajectoria professional, es veu atreta per Christian Grey, un jove de vint-i-vuit, exitós empresari amb uns gustos sexuals prou peculiars i que es defineix pel seu caràcter camviant i possessiu.
 
Al primer llibre Anastasia i Grey es coneixen i, després de resistir una atracció mutua molt forta, inicien la seua rel·lació i Christian iniciará a Anastasia en els seus gustos sexuals. A més, descobrim el passat tormentós que el fa ser com és...
 
 
 Al segon llibre Anastasia se sent intimidada per les práctiques de Grey i trenca la rel·lació, encara que ell es persistent i ella està enamorada, per la qual cosa tornen de nou. Coneixerem més detalls del passat de Christian i Anastasia se les vorà amb altres dones que han significat alguna cosa a la vida d'ell. La rel·lació al plànol sexual continua i al plànol amorós evoluciona i aquesta serà més compromesa, sobre tot per a Christian.



I per fi, a la tercera entrega, la parella aprofundeix en la seua rel·lació i es consolida, i Anastasia consegueix allò que desitja de Christian. Entremig,  Anastasia s'enfrontarà a problemes familiars i profesionals, aquests últims que afectaràn també a Grey.


La sèrie s'ha convertit en tot un fenòmen de masses entre lectors i no lectors, que voràn l'argument reflectit en la seua pròxima adaptació per als cinemes, feta per Universal Pictures que ja ha comprat els drets.

 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...