dilluns, 8 d’abril del 2013

I hui, què em contes? 2 d'Abril, Dia del Llibre Infantil





Des de 1967, el 2 d'abril es conmemora el naixement de l'escriptor danés Hans Christian Andersen (1805-1875), conegut universalment pels seus llibres de contes.

Andersen era una xiquet sensible i poregós que va perdre al seu pare sent xicotet.  Treballà com aprenent de sastre i en una fàbrica de tabac. Amb 14 anys es dedica al teatre en Copenhague i, gràcies a l'ajuda a un director de teatre i personatge influent al govern, acava els seus estudis i anà a la Universitat.
Després de la seua formació, es dedicarà a viatjar per tota Europa i serà en Alemanya quan trobe la inspiració per començar a escriure relats de viatge. Posterioment, es decideix a escriure sobre els contes populars i de fades que escoltà de xicotet i també en va inventar altres. Es sobre tot per aquests contes que es reconegut a tot el món com el pare de la literatura infantil. Durant la seua vida, Andersen va escriure més de cent seixanta contes, editats en més de cent idiomes.
 
Cada any, l'IBBY, una fundació internacional per al foment de la lectura, tria un escriptor conegut i un il·lustrador perquè escriga un missatge adreçat a tots els xiquets del món sobre la promoció de la lectura.

La Biblioteca de Cocentaina també s'afegeix a la celebració amb un poema dedicat al blog Bibliopoemes.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...