dimecres, 10 d’abril del 2013

Memòries d'un amic imaginari

Matthew Dicks. Memòries d'un amic imaginari. Ed. Rosa del Vents

Max, el xiquet protagonista d'aquest llibre, no és com els demés menuts de vuit anys. I ho sabem perquè el seu amic imaginari prén la narració d'aquestes memòries i ens explica tot sobre en Max: que no li agrada que el toquen, que viu al seu món, que no comprén els sentiments, que rep classes d'educació especial al col·le i com es el seu dia a dia. Així, arribem a comprendre-lo a través d'aquest peculiar amic que va crear quan tenia quatre anys i que li diuen Budo. Té l'edat d'un adolescent, aparença humana (no tots els amics imaginaris ténen eixa sort) i un cervell adelantat que li permet entendre coses que en Max no comprén.
Budo està ahí per a quan Max el necessita, i es rel·laciona amb ell com no ho fa amb les persones que l'envolten, com si fora el seu nexe d'unió. Pareix que Max pateix una mena d'autisme, encara que es no es diu clarament al llarg de la narració.

En un momento determinat, aquest amic imaginari significarà la vida per en Max i l'ajudarà a superar un difícil prova.
 
Capítols curts i una prosa àgil, t'atrapa en una lectura original i molt entretinguda que contrueix un món paral·lel d'amics imaginaris.  Podeu comprobar-ho punxant açí.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...