dimecres, 12 de juny del 2013

Valencians a Nova York

Teresa Morell. Valencians a Nova York. El cas de la Marina Alta (1912-1920). Ed. 96

Premiat al XXXI Premi 25 d'abril de la Vila de Benissa, en la modalidad d'investigació, aquest llibre es el testimoni del camí que agarraren un bon grapat d'inmigrants valencians buscant fortuna al conegut com el país de les oportunitat, els Estats Units.
Concretament arribaren a Nova York procedents de la comarca de la Marina Alta per a fer-se un lloc al nou país, passant i enregistrant-se a l'illa d'Ellis, porta de entrada al país, i d'on s'han tret la majoria de dades.

El llibre és un complet treball d'investigació que arreplega noms, cognoms, dates i tot tipus d'informació concreta de les persones protagonistes d'aquest èxode. A més, el llibre arreplega les circumstàncies económiques i històriques que els obligaren a decidir emigrar, la compra de bitllets, les condicions del viatge, l'arribada i els treballs que varen desenvolupar junt a la vida que portaven alli. Tot un procés ben detallat que es completa amb fotografíes en blanc i negre i postals cedides per familiars.

Una lectura que torna a estar d'actualitat amb la situació de crisi que patim i que obliga a emigrar a molts valencians, com ja ho féren aquests a principi de segle.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...