dimecres, 11 de desembre del 2013

Especial llibres juvenils

 
Jane Austen / Sara Morante. Los Watson. Ed. Nórdica Libros

Emma Watson és una jove anglesa de setze anys a l'època victoriana. Orfena de mare, el seu pare, vicari, la va enviar de xicoteta a viure amb una tia, per la qual cosa no ha tingut apenes contacte amb la seua familia fins ara. Però la seua tia es casa de nou i se'n va a viure a Irlanda, i Emma ha de tornar a sa casa. Allí es trobarà un nou ambient i noves persones a les quals conèixer i, també, noves experiències de la vida en societat.
Obra inacavada de la Jane Austen, aquesta obreta ens permet introduïr-nos en la seua escriptura i disfrutar llegint a una de les autores més destacades de tots els temps.






 
Paola Predicatori. La lluvia en tu habitación. Ed. Salamandra

Alessandra, una jove de disset anys, acava de perdre a sa mare a causa d'un càncer i se sent anímicament destroçada. A l'escola tracta de passar desapercebuda, per això a classe s'assenta al final, al costat d'un xic al qui li diuen de malnom Zero, per la seua invisibilitat.
Allò que en un principi és indiferència es converteix en curiositat pel seu estrany company, amb qui anirà estretant una amistat que significarà molt pels dos. Per l'Alessandra serà l'ajuda que necessita per tal de superar la pèrdua i la tristor per sa mare.










Marie-Aude Burail. No somos los únicos que llevamos este estúpido apellido. Ed. Nóguer

Siméon, Morgane i Venice Morlevent són tres germans de catorze, vuit i cinc anys que acaben de quedar-se orfes. Els serveis socials es faràn càrrec d'ells buscant-los qui els adopte i ells lluitant per tal de permanèixer junts. Amb aquest objectiu, Siméon, qui es superdotat, pensa en buscar els seus dos mig germans grans perquè es façen càrrec dels tres. Aquestos seràn prou peculiars i es barallaràn per fer-se amb la custodia. Una lectura agridolça per la situació que travessen els xiquets però alhora divertida i esperançadora.




 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...