dimecres, 7 de maig del 2014

El secreto de Aurora Floyd, de Mary Elizabeth Braddon

 
Mary Elizabeth Braddon. El secreto de Aurora Floyd. Ed. dÉpoca

Mary Elizabeth Braddon (1835-1915) fou una escriptora britànica molt reconeguda pels seus contemporànis. Ara l'editorial d'Epoca, recupera en castellà aquest títol. Braddon la va publicar per entregues, el 1863, en tres volums catalogat dins del gènere "sensation novel" o ficció sensacionalista.  En total són 560 pàgines on trobar intriga, drama, misteri i romantisme.
Està ambientada a l'època victoriana a Anglaterra durant el regnat de la reina Victoria (1837-1901), qui li dona nom al període històric.
 
La protagonista és la jove Aurora Floyd, filla d'una actriu i un noble, criada pel seu pare després que la mare mor. Aurora creix a la població de Kent, mimada pel seu pare i acostumada a fer allò que vol, amb uns interessos gens femenins per als canons de l'època. El escàndol l'acompanya i, a més, amaga un secret, pareix que horrible per la seua reputació, el qual anirà deixant-se vore durant tota la narració mantenint la intriga al seu voltant quasi fins el final del llibre.
Junt a Aurora coneixem a altres personatges secundaris, entre els que destaquen els seus dos pretendents, dos joves adinerats, un d'ells aristocràtic, i amb caràcters contrapossats.
 
Mary Elizabeth Braddon va escriure sobre una època en la qual va viure, la qual cosa ens proporciona durant la lectura un retrat real de l'època victoriana, especialment allò que significava per a la dona, encorsetada en normes i decència, amb una vida molt limitada. Aurora es rebel·la a aquest rígides normes i Braddon denuncia a través d'ella la situació que patia la dona victoriana. De fet, quan es va publicar, va ser tota una conmoció.
 
Per moltes raons, un clàssic que no podem deixar de recomanar.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...