dimecres, 11 de juny del 2014

Nos vemos allá arriba, de Pierre Lemaitre

Pierre Lemaitre. Nos vemos allá arriba. Ed. Anagrama

Us presentem el llibre recent guanyador del Premi Goncourt 2014, un guardó privat otorgat des de 1903 per la francesa Societé Literaire des Goncourt. Ens ha sorprés descobrir que el guanyador obté fama però un premi en metàlic de tan sols... 10 euros! El preu d'un bon sopar en la època es que va començar a premiar.
 
 
Durant la Primera Guerra Mundial dos soldats sobreviuen a l'explosió d'una bomba: Édouard Péricort, homosexual, qui pertany a una familia amb diners, amb sensibilitat artística i rebutjat pel seu pare, i Albert Maillard, d'origen humild, un home débil de caràcter, qui deu la vida a Édouard.
 
Quan tornen a París després de la guerra es trobaràn oblidats i deixats per la societat. Edouard cuida a l'Albert i tracta que aquest oblide un antic amor, mentres aquest fa allò impossible per aconseguir la morfina que Edouard, amb el rostre desfigurat per una ferida, necessita. Entre els dos estafaran el pare d'Edouard, banquer, per venjança.
 
Un llibre sobre les conseqüències de la guerra i la realitat que es troben aquells que hi participen quan retornen. En concret una societat immersa en el capitalisme que els deixa de costat o se n'aprofita d'ells.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...