dimecres, 29 d’octubre del 2014

Li donem veu a... Doris Lessing





Hui la protagonista a aquest apartat és la Doris Lessing (1919-2013), escriptora britànica i guanyadora del Premi Novel el 2003. Nascuda en Iran per circumtàncies del treball del seu pare, va viure la seua infantessa i joventut a l'Àfrica colonial. Als catorze anys va abandonar els estudis i la seua formació és a partir d'aleshores autodidacta, llegint molt i compromesa amb la política del país. Comença a escriure i es basa sobre tot en les seues vivències a l'Àfrica i la situació que es viu al país, amb les injusticies, la desigualdat social i els conflictes racials.


 
El 1962 va publicar El quadern daurat amb èxit, la qual cosa la va fer coneguda a tot el món.  Com altres protagonistes femenines dels seus llibres, Lessing retrata la realitat de les dones de l'època, gens fàcil per combinar tots els papers que volen desenvolupar a banda de la de ser mares.
 
El llibre està dividit en cinc parts corresponents a varios quaderns identificats pels colors, l'últim dels quals és el quadern daurat, on la periodista i protagonista Anna Wulf retrata diferents parts de la seua vida, amb pensaments, vivències i conflictes que hi va vivint.
 
Una clàssic que pot servir per conèixer l'escriptura d'aquesta dona, una figura rellevant al món literari del segle passat. 
 
 
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...