dimecres, 29 d’abril del 2015

Trilogía Samuel Esparta, de Ramiro Pinilla


Ramiro Pinilla. Trilogia Samuel Esparta. Ed. Círculo de Lectores

Cercle de Lectors edita en un sol volum els tres títols que componen la sèrie protagonitzada pel detectiu Samuel Esparta, creat per recentment desaparegut Ramiro Pinilla, i que pertanyen al gènere policíac o novel·la negra. 

Sólo un muerto más és el primer llibre, on es presenta el protagonista principal, Sancho Bordaberri, un llibreter amb el somni de convertir-se en escriptor i que acaba sent detectiu de casos criminals reals a la ciutat de Getxo, al País Basc. La seua carrera com investigador comença quan s'assabenta d'un cas d'assassinat sense resoldre a Getxo d'uns bessons ofegats, el qual li permet redactar la seua primera novel·la en la qual es converteix en autor i protagonista amb el nom de Sam Esparta.

En El cementerio vacío investigarà el cas de l'assassinat d'un jove per tal d'exculpar al que pareix en un primer moment el culpable, el seu jove enamorat que defensa la seua inocència.

En el tercer i últim llibre, Cadáveres en la playa, ha passat el temps i un Samuel Esparta gran es contractat per trobar l'antic amor d'una dona. La investigació el durà als afusellaments a la platja de Getxo durant la Guerra Civil Espanyola.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...