dijous, 21 de maig del 2015

Li donem veu a... Carme Riera




Carme Riera i Guilena (Palma de Mallorca, 1948) és mestra de Literatura Espanyola a la Universitat Autònoma de Barcelona i també escriptora. Es va fer coneguda en aquesta segona faceta en publicar Te deix, amor, la mar com a penyora, un best-seller català publicat el 1975. Ha escrit obres en castellà i català, la qual cosa li han fet guanyar importants premis com el Premi Josep Pla, el Sant Jordi o el Ramon Llull. Des del 2013 ocupa la butaca n minúscula a la Reial Acadèmia Espanyola.

Natura quasi morta, el llibre que hem triat per recomanar-vos d'aquesta autora, pertany al gènere de la intriga. Part de la desaparició d'un estudiant d'intercànvi a la Universitat Autònoma de Barcelona durant les vages contra el Plà Bolonya. Després d'una exhaustiva recerca sense pistes sobre el seu parador, tot comença a descontrolar-se i la desconfiança i els sospitosos es multipliquen. Una lectura que manté el suspens recolzat en les misterioses circumstàncies que rodegen la desaparició i l'absència de pistes.





"Les parets de les facultats eres plenes de cartells amb la fotografia de Constantinu Iliescu. N'hi havia igualment a les estacions del trens de Bellaterra i Cerdanyola, a les parades del autobusos que recorren el campus, als bars, a les biblioteques, a les entrades dels pisos de la vila. L'exhibien també, sense arribar a aquella profusió, les façanes d'alguns carrers del barri de Gràcia, als voltants del cine Verdi i a les portes de les estacions del metro de Fontana i Lesseps.

Els cartells, de mida DINA-4 - saltava a la vista que eren d'elaboració casolana -, reproduïen una fotografia d'Iliescu i les seves dades personals: estudiant romanès, vint-i-un anys, metre vuitanta, complexió robusta, cabells tallats al zero, ulls blaus,. A sota d'aquestes referències, amb lletres majúscules de cos gegantí, es feia constar: DESAPAREGUT. Tot seguit es demanava que qualsevol que en pogués donar notícies es posés en contacte amb els telèfons que hi havia impresos. Els números eres de dos companys d'Iliescu, de Laura Cremona, la noia italiana que l'esperava el dia de la seva desaparició, i de Marcel Bru, un dels pocs estudiants no erasmus amic d'aquesta. Tant Laura com Marcel tenien els mòbils encesos nit i dia amb l'esperança de rebre qualsevol novetat. Foren moltes les trucades (...)."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...