dimecres, 21 d’octubre del 2015

Art i literatura: William Petty, lladre d'art



Aquest llibre recupera la figura d'un personatge oblidat per la història, William Petty, el qual va destacar com un dels majors lladres d'art. D'origen humil, William Petty va néixer en una família de camperols en el territori entre Anglaterra i Escòcia el segle XVI. Amb un caràcter aventurer, curiós i amb molta set de coneixements, amb no poc esforç va aconseguir estudiar a la Universitat de Cambridge. Més endavant passà al servei de Lord Arundel, un dels més importants col·leccionistes d'art, que observa en Petty la capacitat de descobrir la bellesa i el valor de les obres d'art. Aprofitant-se d'això i de les ganes d'aventures de William, l'enviarà a aconseguir valuoses peces d'art al preu que siga per dur-les a Londres, i no ho farà gens malament. El primer destí serà Itàlia on es farà una important reputació, no sempre positiva.

Una vida apassionant, no exempta de perills i amb un personatge protagonista molt atraient que va  "salvar" moltes obres d'art que ara podem gaudir en molts dels museus europeus, al mateix temps que va gaudir dels plaers de la vida als llocs on viatjava.

De nou art i literatura relacionats en aquesta fantàstica lectura de la mà de l'escriptora francesa Alexandra Lapierre, la qual trobareu a l'apartat de novel·la històrica de la biblioteca.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...