dimecres, 19 d’octubre del 2016

Grans detectius de la literatura



Edgar Allan Poe és considerat el creador de la literatura policíaca.  Als seus contes de detectius es combinen els elements narratius, de suspens i la deducció lògica que seran els que definiran les característiques del gènere.

Los crímenes de la calle Morgue va ser el primer relat policíac que va escriure, amb un detectiu com a protagonista, el qual anirà seguint pistes per resoldre el misteri dels assassinats de dos dones.

Madame L'Espanay i Mademoiselle Camille L'Espanaye, mare i filla, han aparegut mortes en un apartament d'una calle de París. La policia es veu impotent per resoldre-ho, fins que s'afegeix al cas un investigador aficionat, Chevalier Auguste Dupin, qui anirà ajuntant peces i arribant a la solució. El bé contra el mal, el lector anirà llegint sobre les deduccions i pistes, seguint la direcció que va marcant el detectiu i tenint l'oportunitat de fer les seues pròpies elucubracions sobre el culpable.

En la Biblioteca de Cocentaina podeu trobar-lo dins de la compilació "Cuentos policíacos", de l'editorial Anaya, en l'apartat de juvenil, encara que recomanat també per al lector adult. 
Juntament amb aquest relat trobarem tres contes més del mateix gènere: El escarabajo de oro, El misterio de Marie Rogêt i La carta robada.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...