dimecres, 22 de febrer del 2017

Enxarxats: Leemos, nova plataforma de lectura digital per a joves




Fa poc els mitjans de comunicació es van fer ressò d'una iniciativa duta endavant per Telefònica i la Fundació José Manuel Lara (Grup Planeta), per posar en marxa una plataforma gratuïta de lectura digital: LEEMOS. Un nom molt suggerent amb l'objectiu últim del foment lector a través de recomanacions, lectura dels primers capítols, ressenyes i opinions de booktubers per a joves a partir de 10 anys.

Es pot accedir a la plataforma a partir de tres perfils: docents, família i alumnes. 

Podem consultar recomanacions o buscar un títol en la Biblioteca o Lecturas Recomendadas, amb la participació de booktubers famosos. Es pot buscar per tema, edat, continguts, dificultat lectora i altres.  El resultat són els primers capítols dels llibres resultants.
Els centres educatius es poden afegir a la plataforma i permetre així que els alumnes puguen llegir les obres que autoritze. 
El perfil Família encara no té continguts específics ni es pot accedir amb login, suposem que no està desenvolupat.  Seria  prou interessant que afegiren un apartat de foment lector per als pares, amb consells i bibliografia.

Després de navegar i fusar, ens queda de manifest que s'acaba de posar en marxa, els continguts són encara escassos, i cal observar com evoluciona i l'acollida que tinga entre tots els implicats, sobretot els joves lectors.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...