dimecres, 1 de març del 2017

El motel del voyeur, de Gay Talese


Gay Talese. El motel del voyeur. Ed. Alfaguara



Molt s'ha parlat ja d'aquesta novetat a les llibreries, El motel del voyeur, per la història que conta, en concret el testimoni veritable del propietari d'un motel que es dedicava a observar les activitats sexuals dels seus clients. Aquest es va posar en contacte amb el periodista i escriptor Guy Talese perquè convertira les seues memòries i experiència com a voyeur en un llibre. 

El mateix Talese afirma haver estat en l'àtic adaptat que servia d'observatori per al propietari, veient a través de forats fets en els sistemes de ventilació de les habitacions. I això no és tot, no només es dedicava a mirar sinó que durant els anys que va durar aquesta situació va enregistrar característiques de les persones i hàbits, fent un retrat de les costums sexuals als anys vuitanta als Estats Units, així durant quinze anys, fins que va vendre el motel.

Després que hi haguera una investigació i es posara en dubte algunes de les dades i fets, la novel·la ja havia aconseguit la publicitat que l'ha fet coneguda arreu del món. Una lectura controvertida, la qual deixa en mans del lector decidir si allò que conta és veritat, o sols ficció.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...