dimecres, 14 de juny del 2017

Los días de Jesus en la escuela, de J. M. Coetzee


J. M. Coetzee. Los días de Jesús en la escuela. Ed. Random House

La nova novel·la del Premi Nobel de Literatura, l'escriptor sud-africà John Maxwell Coetzee (1940-), és la continuació d'un títol anterior, La infancia de Jesús. En aquest llibre l'escriptor narra com Simón i el seu fill, David, arriben des del desert a una ciutat imaginada, Novilla, una societat utòpica. 

Ara Simón i la seua parella Inés, pares adoptius de David, que ja té set anys, es traslladen a altra ciutat, Estrella. Pel camí perden els seus records, encara que no és el cas del xiquet. En arribar, hauran de decidir sobre la seua escolarització. Com a Novilla, Estrella és també una societat que es regeiix per uns paràmetres especials, també en l'àmbit educatiu. Podran triar entre tres acadèmies, la de Dansa, la de Cant i la dels Àtoms. Cadascuna amb una forma d'ensenyar. David anirà a l'escola de Dansa on el moviment del cos entronca amb l'ensenyament de les matemàtiques.  

Coetzee se centra en aquest llibre en una altra etapa de la vida de David com a xiquet, mentre els adults s'enfronten a la nova realitat.  Una lectura diferent, que busca la reflexió del lector a través de la història dels personatges, i amb tocs filosòfics sobre la societat i la forma de viure.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...